Egészségügy | Dietetika, táplálkozástudomány » Fogyókúrás étlap 14 napra

Alapadatok

Év, oldalszám:2003, 6 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:239

Feltöltve:2010. február 26.

Méret:23 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Fogyókúrás étlap 14 napra 1. nap Reggeli: Tea 2 dl Körözött 6 dkg Rozs kenyér 1 db Zöldpaprika 5 dkg Tizórai: Gyümölcs 10 dkg Ebéd: Karalábéleves 3 dl Tárkonyos csirkemell 10 dkg Savanyúság 15 dkg Uzsonna: Párizsi 2 dkg Rozs kenyér 1 db Vacsora: Rakott brokkoli sonkával 25 dkg Karalábéleves 15 dkg karalábé, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál liszt, vöröshagyma, só, pirospaprika, petrezselyem. A kockára vágott karalábét olajban, petrezselyemmel megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, paprikával, felöntjük delikátos (leves-kockás) vizzel, majd összeforraljuk. Betét nélkül tálaljuk Tárkonyos csirkemell 10 dkg csirkemell, 1 teáskanál étolaj, só, bors, tárkony. A húst füszerezzük, és alufóliába csomagoljuk, úgy hogy a goznek is maradjon hely. Rakott brokkoli 20 dkg brokkoli, 5 dkg sonka, 0,5 dl kefir. A fagyott brokkokit félpuhára fozzük. Jénaiba tesszük a felét, sózzuk, borsozzuk, megszorjuk a sonkával, majd a maradék brokkolit

is rátesszük. Leöntjük kefirrel 2.nap Reggeli: Tea 2 dl Karajsonka 5 dkg Rozs kenyér 1 db Paradicsom 5 dkg Tizórai: Kefir 1 dl Müzli 8 dkg Ebéd: Daragaluska leves 3 dl Zöldséges tekercs 20 dkg Uzsonna: Alma 20 dkg Vacsora: Zöldborsós omlett 15 dkg Daragaluska leves 2 dkg búzadara, 1 teáskanál étolaj, só, egyharmad tojás, petre-zselyem, 6 dkg vegyes zöldség, vöröshagyma, 2 dkg zeller, 1 teás-kanál paradicsompüré, 10 dkg csont, delikát. A vékonyra vágott zöldséget a paradicsompürével olajon dinsztel-jük. Perezselyemmel megszórjuk és felengedjük csontlével. Elké-szitjük a galuskát és a megfott levesbe szaggatjuk Zöldséges tekercs 10 dkg csirkemell, 1 db tojás, 3 dkg vegyes zöldség, 1 dkg gomba, 2 dkg zöldborsó, petrezselyem, 1 dkg zeller, 2 dkg alma, só, 1 teáskanál étolaj, szerecsendió. A zöldségeket kevés olajon a petrezselyemmel, sóval puhára párol-juk. Az ugzancsak megpárolt zöldborsót villával összetörjük. A tojások

sárgáját, szerecsendiót, a fehérjék keményre vert habját a lehült zöldségekhez keverjük, a hámozott nyers almakockával együtt. Ezután a húsba töltjük, melyeket alufóliába csomagolunk Zöldborsós omlett 10 dkg zöldborsó, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 mokkáskanál étolaj Az elomelegitett teflonedényben megsütjük a felvert, tejjel higitott, megfözött borsóval kevert tojást. Petrezselyemmel és sóval izesitjük. 3.nap Reggeli: Tea 2 dl Párizsi 5 dkg Rozs kenyér 1 db Zöldpaprika 5 dkg Tizórai: Alma 15 dkg Ebéd: Sült csirkecomb 8 dkg Csöben sült Karfiol 20 dkg Uzsonna: Korpás sajtos Ropogós 2 db Vacsora: lecsós csirkemáj 10 dkg Uborkasaláta 20 dkg Rozs kenyér 1 db Sült csirkecomb 8 dkg csirkecomb (pulyka is lehet), 1 teáskanál olaj, só, bors, fokhagyma. Csoben sült karfiol 20 dkg karfiol, 1 dl joghurt, 3 dkg sajt, petrezselyem, só. Félig puhára fozzük a karfiolt, majd jénaiba rakjuk. Tetejét meglocsoljuk joghurttal, sajttal,

petrezselyemmel Lecsós csirkemáj 8 dkg máj, 5 dkg lecsó, 1 mokkáskanál olaj, só. 4. nap Reggeli: Tea 3 dl Zalahús 5 dkg Rozs kenyér 1 db Zöldpaprika 5 dkg Tizórai: Borsi tejsavó 1 dl Rozs kenyér 1 db Ebéd: Sertéskaraj Olasz módra 10 dkg Lengyeles Zöldbab 20 dkg Citromlé 2 dl Uzsonna: Alma 15 dkg Vacsora: Tea 2 dl Sonkaszalámi 8 dkg Rozs kenyér 1 db Retek 5 dkg Sertéskaraj olasz módra 10 dkg sertéskaraj, 2 dkg sajt, 1 teáskanál olaj, paprika, petrezselyemzöld, só, bors. Az elokészitett karajt az olajon átsütjük, kevés vizzel fedo alatt puhára pároljuk. A sajtot a hús tetejére tesszük és addig sütjük, míg a sajt kissé megolvad. Petrezselyemmel, zöldpaprikával és paradicsommal diszitjük Lengyeles zöldbab 20 dkg zöldbab (zöldborsó), 1 dkg zsemlemorzsa, 1 dkg margarin, só. A zöldbabot a margarinnal és kevés vízzel fedo alatt puhára pároljuk. A zsemlemorzsát teflon edényben szárazon megpiritjuk és a párolt zöldbab tetejére

szórjuk. 5. nap Reggeli: Tea 2 dl Virsli 5 dkg Rozs kenyér 1 db Mustár 2 dkg Tizórai: Tehéngomolya 3 dkg Rozs kenyér 1 db Zöldpaprika 5 dkg Ebéd: Magyaros burgonyaleves 3 dl Sertéssült alufóliában 10 dkg Párolt alma 20 dkg Uzsonna: Lágytojás 1 db Rozs kenyér 1 db Retek 5 dkg Vacsora: Currys csirkemell 10 dkg Morzsás karfiol 20 dkg Magyaros burgonyaleves 5 dkg burgonya, 2 dkg lecsó, 1 teáskanál olaj, zeller, vöröshagyma, pirosparika, köménymag, só, delikát. A finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk és a kockázott zöldséggel és a lecsóval megpároljuk. Felengedjük vizzel, hozzá-adjuk a krumplit és puhára fozzük. Sertéssült alufóliában (currys csirkemell) 10 dkg rövidkaraj (mell), 1 mokkáskanál olaj, só, bors, (curry). A húst sózzuk, borsozzuk, majd alufóliába csomagoljuk. Kis ido múlva kibontjuk és a csirkemellet megszórjuk curryvel. A hús mellé néhány karika hagymát, paradicsomot, paprikát tehetünk Morzsás karfiol

20 dkg karfiol, 2 dkg morzsa, 1 teáskanál olaj, só, petrezselyem. A megfozött karfiolt megszorjuk az olajon piritott morzsával. 6. nap Reggeli: Tejeskávé 2 dl Cracottes 2 db Vaj 2 dkg Tizórai: Diabetikus Gyümölcslé 2 dl Ebéd: Csurgatott Tojásleves 3 dl Sárgarépás Karaj 8 dkg Uzsonna: Kockasajt 1 db Rozs kenyér 1 db Vacsora: Tea 2 dl Virsli 1 db Rozs kenyér 1 db Mustár 2 dkg Csurgatott tojásleves 1 teáskanál olaj, 1 dkg liszt, 1 tojás, babérlevél, köménymag, vöröshagyma, só, pirospaprika. A babérlevélbol, vöröshagymából, köménymagból fuszerkivonatot fozünk. Zsemleszinu rántással berántjuk Fuszerezzük és jól kiforraljuk. A tojást belecsurgatjuk Sárgarépás karaj 8 dkg rövidkaraj, 10 dkg sárgarépa, 1 db alma, 1 teáskanál olaj, vegeta, só, szerecsendió, majoranna, bors, petrezselyem. A húsba göngyölünk egy sárgarépát, majd sóval, majorannával fuszerezzük. Olajon átpiritjuk, körérakjuk a többi répát és a fuszereket.

Kevés vizzel, fedo alatt puhitjuk Végül az almát is mellé tesszük Petrezselyemmel meghintve tálaljuk. 7. nap Reggeli: Tea 2 dl Pulykajava 5 dkg Rozs kenyér 1 dkg Paradicsom 5 dkg Tizórai: Grapefruit 20 dkg Ebéd: Zöldségleves 3 dl Párolt marhafelsál 10 dkg Fott kelkáposzta 20 dkg Uzsonna: Korpás sajtos Ropogós 1 db Vacsora: Sertéssült 8 dkg Sajtsaláta 10 dkg Zöldségleves 4 dkg vegyes zöldség, 2 dkg zöldborsó, 1 dkg zeller, 0,5 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, só, paradicsompüré, delikát, petrezselyem, vöröshagyma. A hagymát, a kockára vágott zöldségeket dinszteljuk, majd liszt-tel és petrezselyemmel megszórjuk. Felengedjük és a borsóval fozzük. Párolt marhafelsál 10 dkg felsál, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál liszt, paradicsompüré, só, bors vöröshagyma. A marhaszeletet az olajon megpiritjuk, majd kivéve melegen tart-juk. Az olajban a hagymát megpiritjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és felengedjuk vizzel. A húst

visszatesszük, borsozzuk és puhára páruljuk Mikor megpuhult kivesszük a húst és a pecsenzelevet liszttel besuritjuk és lepiritjuk. A húst visszatesszük Sajtsaláta 5 dkg Óvári sajt, 3 dkg újhagyma, 1 evokanál kefir, mustár, só, citrom, cukor, szerecsendió, szójaszósz. 8.nap (kedd) Reggeli: Tea 2 dl Krinolin 5 dkg Mustár 2 dkg Rozs kenyér 1 db Tizórai: Alma 15 dkg Ebéd: Zöldbableves 3 dl Fokhagymás Sertésszelet 8 dkg Céklasaláta 25 dkg Uzsonna: Borsi tejsavó 2 dl Cracker keksz 2 db Vacsora: Fóliában sült burgonya 10 dkg Ízesített kefir2 dl Zöldbableves 10 dkg zöldbab, 3dl víz, só, bors, petrezselyem, kapor. A kis kockára vágott babot sós vizben puhára fozzük, izesitjük az apróra vágott petrezselyemmel, kaporral, borssal. Ha kész a tányérban citromlét, egy kanál kefirt is adhatunk hozzá Fóliában sült burgonya, izesitett kefirrel 10 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dkg vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, bors, só. A burgonyát

megtisztitjuk és egyenként fóliába csavarva megsütjük. A pépesre vágott hagymát kefirrel, sóval, borssal, petrezselyemmel elkeverjük és a burgonya mellé adjuk. 9.nap (szerda) Reggeli: Tea 2 dl Szárnyas májas 5 dkg Rozs kenyér 1 db Zöldpaprika 5 dkg Tizórai: Gyümölcs 10 dkg Ebéd: Csontleves 3 dl Naturszelet 8 dkg Párolt kelbimbó 20 dkg Uzsonna: Pivi keksz 2 db Vacsora: Tea 2 dl Petrezselymes húskenyér 8 dkg Rozs kenyér 1 db Zöldpaprika 5 dkg 10. nap (csütörtök) Reggeli: Tea 2 dl Lágytojás 1 db Rozs kenyér 1 db Tizórai: Alma 10 dkg Ebéd: Arola citrom 2 dl Grillezett csirkecomb 20 dkg Sajtos karfiol 20 dkg Uzsonna: Kefir 1 dl Müzli 8 dkg Vacsora: Lecsó 30 dkg Rozs kenyér 1 db Tea 2 dl 11. nap (péntek) Reggeli: Tea 2 dl Köményes sajt 5 dkg Rozskenyér 1 db Zöldpaprika 5 dkg Tizórai: Tej 2 dl Ebéd: Csontleves 3 dl Gombás sertésszelet 10 dlg Párolt zöldborsó 15 dkg Uzsonna: Alma 15 dkg Vacsora: Tea 2 dl Tormás sonkatekercs: 6 dkg sonka, 2

dkg torma Rozs kenyér 1 db Gombás sertésszelet 6 dkg karaj, 3 dkg gomba, 0,5 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, só, bors, petrezselyem. 12. nap (szombat) Reggeli: Tea 2 dl Májkrém 3 dkg Rozs kenyér 1 db Tizórai: Grapefuitlé 2 dl Ebéd: Daragaluska leves 3 dl Vasi pecsenye 8 dkg Savanyú káposzta 25 dkg Uzsonna: Alma 10 dkg Vacsora: Tea 2 dl Krinolin saláta 10 dlg Rozs kenyér 1 db Vasi pecsenye 8 dkg karaj, 2 evokanál tej, 1 evokanál étolaj, 0,5 dkg liszt, fokhagyma, só, pirospaprika. Az elokészitett hússzeleteket fokhagymás tejben megáztatjuk, paprikás lisztben megforgatjuk, pirosra sütjük. Krinolin saláta 8 dkg krinolin, 2 dkg vöröshagyma, só, szacharin, ecet, bors, szerecsendió. 13. nap (vasárnap) Reggeli: Tea 2 dl Füstölt nyelv 5 dkg Rozs kenyér 1 db Tizórai: Málna 15 dkg Ebéd: Almaleves 3 dl Tavaszi becsinált sertés 8 dkg Uzsonna: Túró 5 dkg Cracottes 1 db Zöldhagyma Vacsora: Sóskafozelék 3 dl Tükörtojás 1 db Almaleves 10 dkg alma, 1

evokanál tejföl, 0,5 dkg liszt, citromhéj, szegfuszeg, szacharin. Tavaszi becsinált sertésszelet 8 dkg karaj, 10 dkg vegyes zöldség, 1 teáskanál olaj, 0,5 dkg liszt, vöröshagyma, petrezselyem, só. A vöröshagymát a fele olajon megfonnyesztjuk, rátesszük a vágott petreszelymet, a zöldségeket és a húst. Kevés vizzel fedo alatt puhára pároljuk. A liszttel és a maradék olajból világos rántást készitünk és a zöldséges ragut berántjuk. 14. nap (hétfo) Reggeli: Tea 2 dl Májusi csemege 5 dkg Rozs kenyér 1 db Tizórai: Gyümölcs 10 dkg Ebéd: Húsleves 3 dl Fotthús 6 dkg Kefires tökfozelék 3 dl Uzsonna: Tehéngomolya 2 dkg Cracottes 1 db Vacsora: Tea 2 dl Gombás tojás 15 dkg Rozs kenyér 1 db Kefires tökfozelék 20 dkg tök, 1 evokanál kefir, 0,5 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, vöröshagyma, pirospaprika, só, kapor. Gombás tojás 10 dkg gomba, 1 db tojás, fuszerek, petrezselyem