Étel- és italreceptek | Ételreceptek » Csonka János - Ételek Kuwaitból

Alapadatok

Év, oldalszám:2007, 4 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:87

Feltöltve:2010. június 30.

Méret:56 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Kuwait Főtt tojás sütve (Kuwait) 10 dkg vaj, 6 kemény tojás, 3 salátalevél, 1-1 mk. só, őrölt kömény, fahéj, pirospaprika, 0,5 mk. cayenne-i bors, 1 ek finomra vágott petrezselyem Keverjük össze a fűszereket. Tegyük akkora lábasba a vajat, hogy a tojások elférjenek egymás mellett. Villával szurkáljuk meg a tojásokat, forró vajban süssük aranysárgára. Tegyük salátalevelekre. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel Melegen tálaljuk - előételként tálaljuk. Joghurtos uborkaleves (Kuwait) Apróra vágva 5 uborka, - 3 gerezd fokhagyma, - 1 tk. kapor, - 1 ek petrezselyem, 1 ek. citromlé, csipet cukor, késhegynyi fehér bors, só, 2 ek salátaolaj, 8 dl joghurt, 12 jégkocka. A petrezselyem és a jégkocka kivételével keverjünk mindent össze. Öntsük hűtött poharakba. Tegyük bele a jégkockát és szórjuk meg petrezselyemmel Tojással töltött sültbárány (Kuwait) 9-10 kg-os bárány, só, bors, 6 ek. olaj, 3 reszelt hagyma, 20-25 kemény tojás, 3

ek. finomra vágott petrezselyem Töröljük szárazra a megmosott bárányt. Keverjük össze a sót, borsot, hagymát. Dörzsöljük be kívül-belül a bárányt Töltsük meg a tojásokkal. Varrjuk be a nyílást, kötözzük össze a lábait, tegyük mély tepsibe. Forró sütőben* süssük 30 percig. Csökkentsük a tüzet és közepesen melegben 1,5 órát süssük. Adjuk hozzá az olajat, locsoljuk meg saját levével. Süssük még 2-2,5 órán át vagy , míg megpuhul. Ha elkészült, szórjuk be petrezselyemmel. Rakjuk körül rizzsel * Befér a sütőbe? Birkapörkölt szilvával (Kuwait) 15 kimagozott aszalt szilva, 3 ek. olaj, 1 kg tisztított birkacomb 3x3 cm-es kockákra vágva, 0,5 csésze aprított hagyma, késhegynyi sáfrány, 0,5 mk. őrölt fahéj, bors, só, 1 tk. finomra őrölt mandula, 1 kis darab velős csont,1-1 ek narancslé, citromlé, csipet porcukor. Áztassuk 8 órán át a szilvát. A szárazra törölt húst pirítsuk meg olajban, adjuk hozzá a

hagymát, sáfrányt, fahéjat, borsot, sót, mandulát, csontot. Öntsünk hozzá annyi forró vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön pároljuk, lefedve 1,5 óráig Adjuk hozzá a narancslevet, citromlevet, szilvát. Pároljuk még 40-50 percig Forrón, rizzsel tálaljuk. Barackos bárány - nyárson (Kuwait) 1 kg kockákra vágott, kissé zsíros bárányhús, 2 ek. borecet, 2 ek olaj, 1 tk só, 1 mk. bors, 0,5 kg kimagozott kajszi Készítsük el a pácot, tegyük bele a húst, barackot. Hagyjuk állni 2 óráig Váltakozva húzzuk grillpálcára a húst és a barackot. Forró grillben 20-25 perig süssük. Tálaljuk forrón Parázson sült csirke (Kuwait) 3 fiatal csirke, félbe vágva, 0,5 dl olívaolaj, 1 citrom leve, 3 gerezd reszelt fokhagyma, 1 tk. pirospaprika, só, narancs- vagy citromhéj Az olaj, citromlé, fokhagyma, paprika, só keverékével kenjük be a csirkéket. Hagyjuk állni 3 órát. Izzó parázson süssük barnára, közben locsoljuk a páclével.

Mielőtt levesszük a tűzről, szórjuk a parázsra a narancshéjat, így kellemesen illatos lesz a csirke bőre. Petrezselymes rizzsel, sárgarépás narancssalátával kínáljuk. Endívia-saláta (Kuwait) 4 endívia-, 0,5 fejes saláta csíkokra vágva, 5 ek. olívaolaj, 2 ek citromlé, bors Spárgatök-saláta (Kuwait) 1 l sós vízben megfőzött, kis méretű, hosszúkás újtök, 2 ek. olívaolaj, 1 ek citromlé, csipet cukor, késhegynyi zúzott gyömbér, 1 ek. paradicsompüré, só, 4 ek. víz Vágjuk a tököt 1 cm-es karikákra. Tegyük serpenyőbe a többi hozzávalót. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 5 percig Öntsük a tökkarikákra. Kihűlve, sült húsok mellé való. Sárgarépás narancssaláta (Kuwait) 3 reszelt sárgarépa, 2 kicsi gerezdekre szedett, lehártyázott narancs, 0,5 citrom leve, 1,5 tk. porcukor, csipet gyömbér, késhegynyi fahéj Keverjük össze a citromlevet, cukrot, gyömbért. Tegyük a répát kúp alakban egy tál közepére, rakjuk

köré a narancsot. Öntsük rá az öntetet. Szórjuk be fahéjjal Fügekrém (Kuwait) 10 db vékonyra szeletelt préselt füge, 5 dkg apróra vágott dióbél, ugyanennyi aprított mandula, 3 ek. porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 ek vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 3 ek. víz, 3 csésze tejszínhab, 6 db dióbél Keverjük össze a fügét, diót, mandulát, a cukrokat, tejet. Lassú tűzön, kevergetve főzzük 10 percig. Keverjük össze a pudingport 3 ek. vízzel Öntsük a fügéhez, kevergetve forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni, keverjük össze a tejszínhabbal. Tegyük poharakba, díszítsük dióval. (Finom, ajánlom.) Mandulatej * (Kuwait) 15 dkg darált mandula, 3 dl víz, egy batisztzacskó. Tegyük a mandulát a batisztba, ezt egy tálba, öntsük rá a tejet, hagyjuk állni 6 órán át. Közben többször nyomkodjuk ki a tejet a zacskón keresztül Frissen krémek és üdítő italok készítésére használjuk. * Ennek mintájára szoktam készíteni kókusztejet,

"diótejet". Mandulatejes üdítő (Kuwait) 4,5 dl víz, 25 dkg cukor, mandulatej, jeges víz. Készítsünk sűrű szirupot a vízből, cukorból. Hűtsük le Fogyasztás előtt öntsünk minden pohárba ízlés szerint a szirupból, mandulatejből, jeges vízből. Szalmaszállal kínáljuk