Étel- és italreceptek | Ételreceptek » Saját recept gyűjtemény

Alapadatok

Év, oldalszám:2005, 24 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:148

Feltöltve:2010. július 06.

Méret:92 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Texasi mézes csirke Hozzávalók: 4 fél csirkemell filé kiskanál só mokkás kanál őrölt fekete bors 2 evőkanál méz 3 evőkanál olívaolaj Raguhoz: 1 vöröshagyma 1 csípős paprika 6 paradicsom 2 gerezd fokhagyma 2 lime (zöldcitrom) csipetnyi só 4 evőkanál méz csokor koriander (petrezselyem is lehet) A melleket lapjában bevágom és kihajtom, kissé kiverem és sózom, borsozom. A mézet az olajjal összekeverem, a filékre öntöm, jól átforgatom, letakarva hűtőbe teszem. A vöröshagymát finomra aprítom, a paprikát és a paradicsomot (héja nélkül) kockákra vágom, és összekeverem a zúzott fokhagymával, a zöldcitrom levével. Sóval, mézzel ízesítem, korianderrel fűszerezem. Egy serpenyőt felforrósítok, és a lecsepegtetett húsokat nagy lángon kb. 3-3 percig sütöm, majd egy tálba téve a mézes zöldséget ráöntöm Megjegyzés: Borsos sültkrumpli tökéletes hozzá! (Aki szereti az avokádót, a zöldségöntetbe tehet!!!)

Gyümölcsös csirke-vagy pulykamell Hozzávalók: 60 dkg csirke- vagy pulykamell 15 dkg füstölt sajt 3 dl tejszín bacon 1 körte 1 jonatánalma 8-10 szem aszaltszilva 1 dl fehérbor 1 teáskanál cukor vaj olaj őrölt fahéj só A húst sóval, fahéjjal bedörzsöljük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a hús mindkét oldalát 2 percig sütjük. Felöntjük a borral és tovább pároljuk A serpenyőből kivéve tűzálló tálba fektetjük. A hússzeleteket beborítjuk baconnal és füstöltsajt szeletekkel A serpenyőből visszamaradt boros pecsenyelét a tejszínnel kikeverjük és a húsra locsoljuk. A gyümölcsöt megtisztítjuk, felszeleteljük és a hús mellé, a mártásba dugdossuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk Gyümölcsös csirke Hozzávalók 4 személyre: 1 és ½ evőkanál + 1 evőkanál olaj 1 és ½ evőkanál citromlé 2 evőkanál méz 1 csipetnyi őrölt gyömbér, 1 kávéskanál szójaszósz 4 nagy

csirkemell 1 avokádó, 1 csipetnyi sárkányfű 1 evőkanál vaj 40 dkg felezett őszibarack (konzerv) fél narancs leve néhány levél fejes saláta néhány szem dió Az 1 és fél evőkanál olajat, a citromlevet, a mézet, a gyömbért és a szójaszószt összekeverjük. Ráöntjük a húsra, és legalább 3 óráig állni hagyjuk. Az avokádót megtisztítjuk és felszeleteljük. A húst kivesszük a szószból, és beszórjuk a sárkányfűvel. A maradék 1 evőkanál olajat és a vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a húst arany barnára sütjük benne. (Ne süssük túl!) Az őszibarackot néhány gerezd kivételével pürésítjük. A szószt felmelegítjük, és belekeverjük a barackpürét. Hozzáöntjük a narancslevet, és 5 percig lassú tűzön főzzük, majd állni hagyjuk Egy tálalótálon elhelyezzük a hússzeleteket és a salátaleveleket. Leöntjük a barackos szósszal, és a barackgerezdekkel, az avokádóval és a dióval díszítjük.

Tejszínes-ananászos csirke a la szerelem Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 1 kis doboz konzerv ananász (darabos) kb. 200g 2 gered fokhagyma 30 dkg sajt 2-3 dl tejszín só bors vegeta 2 evőkanál liszt A csirkemellet sóval, borssal, vegetával fűszerezem, majd kivajazott tepsibe helyezem. A tejszínt, a lisztet és a zúzott fokhagymát összekeverem. A csirkemellre rászórom az ananászdarabokat, ráöntöm a tejszínes szószt, és ráreszelem a sajtot, majd előmelegített sütőbe helyezem, és addig sütöm, míg a sajt szépen megpirul. Ez kb 30 percet vesz igényben Sertésfilé tárkonyos mártással Hozzávalók 4 személyre: 2 sertésszűzpecsenye (á 35 dkg) 2 evőkanál enyhén csípős mustár 1 csokor tárkony 3 evőkanál olaj 2 dl tejszín 2 evőkanál ételsűrítő 3 evőkanál fehérbor Előkészítés: A húst megmossuk, sóval, borssal megszórjuk, és bedörzsöljük a mustárral. A tárkonyt leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a húst körös-körül hirtelen megpirítjuk benne, majd lefedve kb. 1015 percig pároljuk A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és melegen tartjuk A visszamaradt zsiradékot felöntjük 3 dl vízzel és a tejszínnel. Elkeverjük 2 evőkanál vízben az ételsűrítőt, a tejszínes mártáshoz öntjük, és 1 percig forraljuk. A tárkonyt a szószba keverjük, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a bort. Szeletekre vágjuk a húst, leöntjük a tárkonyos mártással, és burgonyagombóccal körítve tálaljuk. Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva Sárgadinnyével töltött csirkemell Hozzávalók: 1 kicsontozott csirkemell só bors fél sárgadinnye egy-két levél friss bazsalikom vagy citromfű 2 szelet pármai vagy füstölt sonka. A csirkemellet oldalán vágjuk be, majd nyissuk ki mint egy könyvet. Klopfolóval kissé paskoljuk meg. Mindkét oldalát sózzuk, durvára darált borssal

ízesítsük A hússzelet közepébe egy szelet értett sárgadinnyét tegyünk, majd rá egy-két levél friss bazsalikomot vagy citromfüvet. Göngyöljük fel és tekerjük be pármai jellegű sonkába, vagy baconbe Tegyük sütőlapra és előmelegített sütőbe 180 fokon, körülbelül 20 percig süssük. Ha elkészült, ferdén vágjuk kétfelé, majd vágásfelületével felfelé tegyük egy nagy tányérra. Szerelmi vallomás Hozzávalók: 40 dkg marhahús 20 dkg zöldbab 15 dkg burgonya 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma ízlés szerint erőspaprika-krém 2 db babérlevél 1 kávéskanál őrölt kömény 1 l húsleves (kockából) 1 dl étolaj A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst. Együtt tovább pirítjuk Hozzáadjuk az erőspaprika-krémet, majd felöntjük a húslevessel. Ízesítjük őrölt köménnyel, áttört fokhagymával és babérlevéllel Fedő alatt, lassú tűzön

főzzük. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, és a 3 cm-es darabokra vágott zöldbabot. Együtt készre főzzük Tálalásnál kikevert tejföllel dúsítjuk Tipp: szárnyas húsból is készíthető. Puncskrém torta Hozzávalók: 7+4 tojás 7 evőkanál cukor 6 csapott evőkanál liszt ½ citrom reszelt héja 4 kanál vaníliás cukor 25 dkg vaj 2 evőkanál porcukor 5-6 kanál rum mazsola vagy cseresznye Hét tojás sárgáját hét kanál cukorral fél óráig habosra kavarunk, apránként beleteszünk hat csapott kanál lisztet, egy fél citromnak a reszelt héját s végül hat tojás fehérjének kemény habját. Elkészítés: Tortaformában kisütjük, s ha kihűlt éles léssel három lapba vágjuk el, és a következő töltelékkel töltjük meg: Három egész tojást és egy tojássárgáját négy kanál vaníliás cukorporral a tűzön jó sűrűre fölverünk, azután levesszük a tűzről, és hidegre keverjük. Közben

huszonöt deka friss vajat habosra keverünk, azután hozzákeverünk két kanál cukorport és öt-hat kanál jó erős, finom rumot. Mindezt jól összedörzsöljük és hozzákeverjük a tojáskrémhez. A tésztalapokat megtöltjük vele, felül és az oldalait is bevonjuk, s tetejét sűrűn behintjük cukros rumba áztatott nagy szemű mazsolával, vagy rumos cukros cseresznyével. Puncsszelet Hozzávalók: 7 egész tojás 3 tojásfehérje 53 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 3 dl tej 3 db puncs pudingpor 3 evőkanál vanília krémpor (vagy liszt) 2 evőkanál eper- vagy málnaízű Benco-por, vagy csökiöntet 0,5 dl rum 20 dkg margarin 7 tojás fehérjét 21 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Lassan hozzákeverjük a tojássárgákat, vaníliás cukrot, s az átszitált 3 csomag puncs pudingport. Közepes tűznél sütjük, mint a piskótát. Célszerű a tepsi aljára sütőpapírt tenni Krém: 20 dkg porcukrot 21 dkg margarinnal, fél dl rummal

habosra keverünk. 3 dl tejből, 3 evőkanál vanília krémporból (vagy lisztből) krémet főzünk. Kihűlésig keverjük, majd összedolgozzuk a margarinos krémmel. Egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára, s elsimítjuk Tetejére rátesszük a 3 tojás fehérjéből, 12 dkg cukorból gőz felett keményre vert habot. Ismételten elsimítjuk, s rászitáljuk a Benco-port, mely különleges ízt ad készítményünknek. (Célszerű a tetejét száradás előtt beszeletelni. ) Ha Benco-port nem tudunk beszerezni, akkor csokiöntetet is tehetünk a tetejére. Igen mutatós sütemény. Puncsos sütemény Hozzávalók: 9 tojás 35 dkg cukor 1 vaníliás cukor 3 puncsízű pudingpor 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 0,5 dl rum 1 evőkanál forró víz 2 evőkanál kakaó 3 evőkanál cukor 5 dkg vaj 6 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött felverünk. Levéve a tűzről, belekeverünk 6 tojássárgáját és 1 vaníliás cukrot, 3 puncsízű pudingport. 1 krém: 25 dkg

margarint 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd beleteszünk 3 tojássárgáját és fél dl rumot. 2 krém: 3 tojásfehérjét gőzön 15 dkg cukorral kemény habbá verünk. A tésztához, ha nincs puncsos, más ízű pudingporral is finom. Megsütjük Az 1 krémet a kettőbe vágott tészta közé kenjük. A 2 krémet még melegen a tészta tetejére kenjük Máz: A habra gőzön megolvasztott csokoládét kenünk, vagy a következőkből készítünk mázat: 1 evőkanál forró víz, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál cukor, 5 dkg vaj. Puncstorta Hozzávalók: A piskótához: 10 tojás 20 dkg porcukor 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor. A töltelékhez: 20 dkg porcukor 10 dkg baracklekvár 1 rúd vanília 1 narancs reszelt héja 1 dl főzőrum. A cukormázhoz: 1 citrom leve 1-2 evőkanál rumos meggy leve 25 dkg porcukor. A tojásokat szétválasztjuk. A piskótához a fehérjéből 5 dkg porcukorral kemény habot verünk A tojássárgáját habosra keverjük a maradék 5 dkg

porcukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet, és sima masszává keverjük. A tészta egyharmadát vajjal kikent, liszttel beszórt tortaformában kisütjük. A tészta többi részét sütőpapírral bélelt tepsiben kb. ujjnyi vastagon elkenve megsütjük A tortaformában kisütött piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alja és a teteje belső felét bekenjük baracklekvárral, majd a tetejét a bekent oldalával felfelé visszatesszük a tortaformába. A külön sütött lapot kockára vágjuk A 20 dkg porcukrot 1 1/2 dl vízzel és a vaníliarúddal felforraljuk. Hozzáöntjük a rumot, a vaníliarudat kidobjuk, és beleszórjuk a narancshéjat. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk az összevágott piskótát, óvatosan összekeverjük, majd az egész masszát rákenjük a tortaformába helyezett lapra. Kicsit lenyomkodjuk, megfelelő nehezéket helyezünk rá, és legalább 2 órahosszát állni hagyjuk. A cukormázhoz a citrom levét és a rumos

meggy levét kikeverjük a 25 dkg porcukorral. A tortáról levesszük a tortakarikát, tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral, és bevonjuk a rózsaszínű cukormázzal. Puncstorta óbécsi módon Hozzávalók: 6 tojás 12,5 dkg cukor 15 dkg liszt 6 cl rum 7,5 dkg étkezési keményítő 2 teáskanál sütőpor 30 dkg sárgabaracklekvár 2 narancs leve 1 citrom leve 20 dkg porcukor 1/2 teáskanál kakaópor. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat 10 dkg cukorral habosra keverjük. A tojáshabot, a lisztet, a keményítőt és a sütőport apránként, felváltva a tojásmasszához adjuk. A tésztát 45 percig sütjük 1 napi pihentetés után három lapba vágjuk. A középső tortalapot 2 cm-es kockákra vágjuk, a másik két lapot meglocsoljuk 2 cl rummal, és bekenjük a sárgabaracklekvárral. Az alsó tésztalapot visszatesszük a tortaformába. Felforralunk 2 cl rumot, a gyümölcsleveket, 5 dkg lekvárt

és 2, 5 dkg cukrot, majd belekeverjük a piskótakockákat. Ezt a tölteléket a formában lévő lapra rakjuk A felső lapot kissé rányomjuk. A tortát 1 órán át lenyomva tartjuk, majd a tetejét bekenjük a maradék lekvárral. A porcukrot összekeverjük a megmaradt rummal és 2 evőkanállal kiveszünk belőle Hozzáadjuk a kakaóport. A rumos mázzal bekenjük a tortát, majd a kakaós öntetet spirál alakban rácsorgatjuk. Késsel bejelöljük a szeleteket Puncs torta Hozzávalók: Egy készen vásárolt kerek piskótatorta A töltelékhez: 1 dl tej 3 evőkanál rum 1 tojás 150 g porcukor 1 dl erős fekete kávé 2 evőkanál kakaó 100 g vaj vagy margarin 50 g mazsola 50 g dió A mázhoz és a díszítéshez: 200 g porcukor 3 evőkanál málna vagy meggyszörp 1 tojásfehérje 2 dl tejszínből hab néhány szem mazsola A torta tetejéről levágunk egy kb. 1 cm vastag lapot, a belsejét kiskanállal szépen kiszedjükvájjuk, úgy hogy 2 cm falvastagság mindenütt

megmaradjon, s ezt a keretet meglocsoljuk a rum felével elkevert tejjel A tojást habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, lábaskába öntjük, gőz fölött állandóan keverve forrásig hevítjük, de nem forraljuk, mert a tojás összeugrik. A tűzről levéve még melegen hozzákeverjük a vajat, az elmorzsolt tortabelsőt, a maradék rumot, az előzőleg beáztatott, lecsepegtetett mazsolát, a durvára vágott diót. Még melegen a torta hasábba töltjük, simítjuk, ráillesztjük a levágott fedőlapot, és 1-2 órára hidegre tesszük. A mázhoz habosra keverjük a porcukrot a málnaszörppel és a tojásfehérjével, és bevonjuk a tortát egy széles pengéjű kés segítségével, megint hidegre tesszük. Tejszínhabbal és mazsolával díszítjük. Könnyű, mézes, citromos piskóta Hozzávalók: 90 g graham liszt 90 g finom liszt 2 kiskanál sütőpor 3 evőkanál margarin 4 evőkanál méz 150 ml tej 1 citrom reszelt héja 2 tojás

fehérje 3 evőkanál gyümölcslekvár citromszelet és porcukor a díszítéshez 1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gáz 6 fokozat) Egy tortasütőt vagy lábost béleljünk ki zsírpapírral. A lisztbe keverjük bele a sütőport A margarint és a mézet olvasszuk fel és a tejjel és a citromlével keverjük a lisztbe. 2. A tojásfehérjét verjük habbá és óvatosan dolgozzuk bele a masszába, 20-25 percig süssük vagy amíg megszilárdul. Borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni Közepén vágjuk ketté és kenjük meg lekvárral. Egy 12 szeletes, 20 cm-es tortát kapunk. Karaj fokhagymamártással Hozzávalók: 4 szelet karaj 1 fej fokhagyma 2 evőkanál olaj 5 dl tejszín 2 teáskanál citromlé 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem só bors A húst besózzuk, borsozzuk. Felmelegített olajban megsütjük, majd kivesszük és melegen tartjuk. A fokhagymát rövid ideig pirítjuk a sült levében Ezután belekeverjük a tejszínt és a citromlevet. A mártást

felforraljuk és ízesítjük A hússzeleteket tálra tesszük, és forrón ráöntjük a mártást. Megszórjuk petrezselyemmel Káposztasalátát vagy burgonyapürét adunk hozzá. Somlói galuska Hozzávalók: 1db készen vásárolt piskóta tortalap A krémhez: 6db tojás 25dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaó 6 dl tej 5 dkg rumba áztatott mazsola 10 dkg darált dió 5 dl tejszínhab 10 dkg olvasztott csoki A 6 tojássárgáját a 25 dkg cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverünk. A lisztet a kakaóval és a tejjel felfőzzük és közben lassan hozzáadagoljuk a cukros tojássárgás masszát. Sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét jól felverjük és a krémhez keverjük A piskótát apró darabokra szedjük és egyenletesen lerakjuk egy nagyobb tálban, miközben megszórjuk a rumba áztatott mazsolával és az őrölt dióval, erre rétegezzük a krémet, úgy hogy közé jó keményre felvert tejszínhab is

kerüljön. Ha kész a tetejét tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük, én még körbe szoktam rakni koktél cseresznyével is. Tartár mártás Hozzávalók: 1 db tojás 1 evőkanál cukor 1 kávéskanál mustár ½ citrom leve 1 pohár tejföl Melegszendvics Hozzávalók: 5 dkg vaj 10 dkg reszelt sajt 10 dkg apróra vágott tarja 1 db főtt tojás apróra vágva ½ pohár tejföl Összekeverni. A megkent kifliket meleg sütőben 10 percig sütni Részeges burgonya rántott párizsival Hozzávalók: 70 dkg burgonya 1 dl fehérbor 1 ½ dl tejföl 1 kiskanál mustár 2 mokkacukor 1 csipet só A burgonyát megfőzni, karikákra vágni és kiolajozott jénaiba tenni. Megsózni és a többi hozzávaló keverékével leönteni. Tetejére vajdarabkákat teszünk és sütőben kb 30 percig sütjük. Sült szafaládé vagy párizsi illik hozzá Gyors sajtos pogácsa Hozzávalók: 2,5 dl víz 10 dkg margarin 16 dkg liszt 10 dkg reszelt füstölt sajt 3

tojás A vizet felforralni és a vajat belekeverni. Tűzről levéve beletenni a lisztet, a sajtot és a tojást Kanállal sütőlemezre szaggatni és forró sütőben hirtelen sütni. Vőlegénytorta Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 350 g Nutella, 1 doboz Mascarpone krém, 1 dl rum, 10 dkg barackíz, 4 dl tejszín, 4 csomag vaníliás cukor, 15 dkg birsalmasajt A barackízt rummal és 1 dl vízzel kikeverjük. A baba-piskótákat belemártogatjuk, és egy kerek üvegtál alját kirakjuk vele. A Nutellát kikeverjük a Mascarpone krémmel, és megkenjük a piskótaréteget. Erre az előző módon piskótát teszünk, megkenjük a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal, megszórjuk apró kockára vágott birsalmasajttal. Ismét a piskóta következik Addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. Tetejét ízlésesen díszítjük, behűtjük, majd cikkekre vágva kínáljuk. Soksajtos husi Hozzávalók: 8 szelet sertéshús /karaj vagy tarja/ összesen 15-20 dkg

sajt 4 féléből, füstölt mindenképpen kell hozzá kevés olívaolaj 0,5 dl száraz fehér bor 0,2 dl konyak 1 pohár tejföl mustár A hússzeleteket megkenem mustárral, majd kiolajozott sütőedénybe egy sort lerakok. Megszórom reszelt sajtkeverékkel, meg egy kis tejföllel. Újra egy réteg mustáros hús következik, amit szintén megszórok a sajtok keverékével és egy kis tejföllel. Ezt addig kell csinálni, amíg a hús el nem fogy. A tetején sajt és tejföl legyen Ha ez kész, meglocsolom a borral és a konyakkal, majd lefedve előmelegített sütőbe teszem párolódni. Kb fél óra múlva leveszem a fedőt, s így sül tovább, amíg a leve besűrűsödik, és a teteje megpirul. Legfinomabb sós krumplipürével, amibe egy kis reszelt füstölt sajtot is teszek. Nem lehet eleget készíteni belőle, olyan finom. Megjegyzés: A só nem véletlenül maradt ki, így is elég sós lesz az étel. Természetesen több sajttal is lehet készíteni, de akkor már

drágább. Készíthető csirkemellből és 12% tejfölből is párolt zöldséggel, akkor akár finom fogyókúrás ételt ehetünk. Jó étvágyat! Mákos nudli forró gyümölcsöntettel Hozzávalók: 40 dkg nudli 8 dkg szőlőcukor 10 dkg darált mák 25 dkg eper vagy málna (vegyesen is jó) 3 evőkanál méz A nudlit elkészítjük, szőlőcukorral, mákkal forgatjuk. A gyümölcs 1/3-át félretesszük A többit turmixoljuk (vagy villával jól összenyomkodjuk) és kevés vízzel felforraljuk, majd mézzel édesítjük. Végül az egészben hagyott gyümölcsöt is hozzáadjuk Tálaláskor a mákos nudlit a forró gyümölcsöntettel megöntözzük. Kókusz kocka Hozzávalók: Tészta: 2 egész tojás 5 dkg vaj 3 evőkanál méz 30 dkg cukor 2 dl tej 38 dkg liszt ½ cd. sütőpor Bevonat: 2 dl tej 4 evőkanál natúr kakaó 3 evőkanál cukor 2 evőkanál vaj kókuszreszelék A tojást, vajat, mézet és cukrot jól összedolgozni, majd keverjük hozzá a tejet.

Amikor kész, dolgozzuk bele a lisztet és a sütőport. Kivajazott tepsibe (én zsírpapírt használok) öntsük bele a híg masszát. A tepsi kb 23*30 cmes. Miután megsült a tészta, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és kis téglalap/kocka formákra próbáljuk meg felvágni. Kb 16 szelet lesz Amíg hűl, készítsük el a bevonatot: kb. 2 dl tej, natúr kakaó, cukor és vaj Kevergetés mellett felforralni, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Szórjunk egy lapos tányérba kókuszreszeléket. Majd fogjunk meg egy sütit, és minden oldalát egy pillanatra mártsuk bele a masszába. (nem kell beleáztatni, csak éppen a szélei legyenek kakaósok) Ha kész, máris lehet hempergetni a kókuszreszelékbe