Alapadatok

Év, oldalszám:2003, 4 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:237

Feltöltve:2010. július 09.

Méret:59 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

http://www.doksihu Diétás receptek GYORS ZSÍRÉGETŐ DIÉTA (Kórházi diéta, amit általában szívbetegeken alkalmaznak műtét előtt, gyors súlycsökkentés céljából.) ZSÍRÉGETŐ ALAPLEVES Hozzávalók: 6 közepes vöröshagyma, 1-2 kis doboz paradicsompüré, 1,5 kg apróra vágott káposzta, 2 zöldpaprika, 2-3 zellergyökér vagy 8 db zellerszár (1 zeller + sok szár + köménymag), 1 cs. Levésízesítő por vagy kocka, 1 sárgarépa, apróra vágott petrezselyem, bazsalikom (friss). A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, egy nagy fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Adhatunk hozzá Bullion vagy Worhesteshire szószt is 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Annyit ehetünk belőle, amennyit akarunk. A leves nem visz kalóriát a szervezetbe Minél többet eszünk belőle, annál többet fogyunk. Bármikor ehetünk belőle, amikor éhesek vagyunk. Figyelmeztetés: Ha

meghatározatlan ideig esszük, alultápláltságot okozhat, a 7 napos periódust be kell tartani. Néhány nap vagy hét szünet után újra lehet kezdeni. ÉTREND Ezt a 7 napos diétát olyan gyakran használhatjuk, amilyen gyakran csak akarjuk. Ez alatt a 7 nap alatt szervezetünk kitisztul a salakanyagoktól és nagyon jól érezzük magunkat. Mialatt a súlyunk csökken, a teherbírásunk és az energiánk növekszik. Mivel mindenkinek különböző az emésztőrendszere, mindenki másképp reagál a diétára. Ha néhány nap után szorulás vagy egyéb probléma jelentkezne, egy tányér magas rost tartalmú csontlevest kell enni. Bár a kávé megengedett a diéta alatt, lehet, hogy a 3-4. nap után úgy érezzük, nincs szükségünk rá. Az alaplevesből bármennyi ehető, minél többet eszünk a levesből, annál többet fogyunk. A diéta folyamán alkohol fogyasztása tilos! Legalább 24 órának kell eltelnie a diéta befejezése és az alkohol fogyasztása között!

Fontos dolgok: Határozottan nem szabad krumplit enni, kivéve, amikor ajánlott! Nem szabad tojást enni, cukrot fogyasztani, rántott ételeket enni! Nem szabad alkoholt és szénsavas italt fogyasztani! 1. nap Csak alapleves és gyümölcs megengedett (kivéve a banánt). A görögdinnyének és a sárgarépának a legkevesebb a kalóriaértéke. 2. nap Csak alapleves és zöldség ehető (gyümölcs nem). Friss vagy konzerv zöldség megengedett, kivéve a szárazbab, száraz borsó és 1 http://www.doksihu kukorica. A levesek a legjobbak (saláták, kel) Vacsorára 1 nagy sült krumpli vajjal a jutalom! 3. nap Alapleves, gyümölcs, zöldségféle (krumpli tilos!). Annyit lehet enni ezekből, amennyit kíván az ember. Ha pontosan betartjuk a diétát és semmi mást nem eszünk, csak ami előírt, a harmadik nap végére 2-3 kg-t lehet fogyni. 4. nap Alapleves, banán és lehetőleg fölözött tej. Annyi vizet lehet inni, amennyit akarunk ezen a napon + 3 banán. 5. nap

Alapleves, 20 dkg marhahús, 6 friss paradicsom vagy 1 nagydoboz paradicsompüré, legalább 6-8 pohár víz. 6. nap Alapleves, marhahús és zöldségféle (krumpli tilos!), 2-3 szelet hús, saláta és legalább egyszer a levesből is enni kell. 7. nap Alapleves, főtt barna rizs, zöldség- és gyümölcslé, de cukortartalom nélküli. Bármennyit lehet a fentiekből, de a levesből is legalább egyszer, muszáj enni. A hetedik nap végére, ha nem csaltunk a diétával, 5-9 kg-t lehet fogyni. Ha a súlycsökkenés több mint 8 kg, legalább 2 nap szünetet kell tartani, mielőtt újra kezdhetjük az első naptól a diétát! Szőlő- és rizsdiéta Kevesen tudják, hogy a szőlő nem csak finom, de remek gyógyszer is. Eltávolítja a salakanyagokat a szervezetből és megszépíti a bőrt. Magnézium-, foszfor és cukortartalma révén energiát kölcsönöz. A szervezetükbe jutó vitamin erősíti az immunrendszert, a szőlőmag, pedig jótékonyan hat a szív- és

érrendszerre, tisztítja a májat. A szőlő rizzsel kombinálva - az egyik legideálisabb diéta. Reggeli 1 szelet korpás kenyér vagy zsemle, kevés félzsíros vajjal. Ehhez ízlés szerint 2 evőkanál sovány túró vagy 2 dkg sovány sajt 5 szőlőszemmel. Tízórai 2 dl szőlőlé (cukrozatlan!) Uzsonna 2 dl tej, 1 szelet Abonett, 5 dkg szőlő Italok 2 csésze kávé vagy orosz tea. Tetszés szerinti mennyiségű gyógytea és másfél liter nátriumszegény ásványvíz. A rizsre vonatkozó mennyiségi adatok mindig a száraz (nyers) súlyra vonatkoznak. 2 http://www.doksihu 1. nap Ebéd: Currys hal rizzsel és szőlővel 10 dkg tetszés szerinti halfilét kevés sós vízben megpárolunk. A halat félrerakjuk A levét 1 tojás sárgájával, 2 evőkanál tejszínnel, 1-2 kávéskanál curryporral simára keverjük. Kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. A halra öntjük, és 3 dkg főtt rizzsel, 10 dkg felmelegített szőlővel tálaljuk. Vacsora: Sajtos

szőlő- és sárgarépa-saláta 20 dkg friss, ropogós sárgarépát felszeletelünk, 15 dkg szőlővel és 10 dkg kockára vágott juhsajttal gazdagítjuk. Salátalével meglocsoljuk, és zsázsával díszítjük 2. nap Ebéd: Tojásos omlett szőlővel 2 tojást habosra felverünk, fűszerezzük, majd teflonsütőben omlettet készítünk belőle, majd összecsavarjuk, csíkokra szeleteljük. 4 dkg puhára főzött rizzsel, 10 dkg félbevágott és felmelegített szőlővel tálaljuk. Vacsora: Vegyes gyümölcssaláta párizsival 15 dkg szőlőhöz teszünk 1 db hámozatlan, gerezdekre vágott körtét, 1 db felszeletelt kivit és 15 dkg párizsit. Citrommal ízesítjük 3. nap Ebéd: Borjúszelet spenóttal és rizzsel 10 dkg szeletekre vágott borjúhúst (vagy más sovány húst) teflonsütőben kevés olajon megsütünk. 4 dkg puhára főzött rizzsel és 20 dkg dinsztelt spenóttal tálaljuk (1 evőkanál sovány tejföllel ízesíthetjük). Vacsora: Saláta szőlővel és

marhanyelvvel Egy fej salátát elkeverünk salátalével és 15 dkg szőlővel. 10 dkg finoman felszeletelt, füstölt marhanyelvvel tálaljuk. 4. nap Ebéd: Boros sonka szőlővel 10 dkg zsiradékszegélyétől megfosztott főtt sonkát vastagon felszeletelünk. 1 kis fej hagymát két kávéskanál olajon üvegesre dinsztelünk, negyed deciliter vörös- vagy fehérborral 3 http://www.doksihu felöntjük, majd 10 dkg fehér szőlőt adunk hozzá. Kicsit összefőzzük, 1-2 kávéskanál hidegen kikevert burgonyaliszttel dúsítjuk, és a teflonsütőben felforrósított sonkával tálaljuk. Vacsora: Tejberizs szőlővel 5 dkg rizst 10 dkg szőlővel 4 dl 1,5 százalékos zsírtartalmú tejben megfőzünk. Fahéjjal és szaharinnal édesítjük. 5. nap Ebéd: Csirkecomb szőlővel töltött uborkával Egy kisebb salátauborkát meghámozunk, végét levágjuk, 5 cm hosszúságú darabokra szeleteljük, magházát óvatosan kivájjuk. 15 dkg szőlővel dinszteljük Az

uborkadarabokat álló helyzetben a szőlővel megtöltjük. Grillezett csirkecombbal tálaljuk Vacsora: Zeller rizzsel és szőlővel Egy nagy, kerek zellert szeletekre vágunk, kevés erőlevesben megpároljuk. 5 dkg főtt rizst 10 dkg felforrósított szőlővel összekeverünk, és a zellerrel tálaljuk. Salátát is fogyaszthatunk hozzá. 4