Étel- és italreceptek | Ételreceptek » Takács Ferenc - Paradicsomsaláták

Alapadatok

Év, oldalszám:2003, 2 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:127

Feltöltve:2010. július 09.

Méret:48 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

http://www.doksihu Paradicsomsaláta receptek Erdélyi paradicsomsaláta Megmosunk, és karikákra vágunk fél kiló kemény paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés borecettel. Egy óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd a levét leöntjük róla. Simára keverünk két pohár kefirt két nagy csokor apróra vágott kaporral, csipet sóval, egy kiskanál olajjak pár csepp citromlével meg mokkáskanálnyi cukorral vagy egy szem szacharinnal, és a paradicsomra öntjük. JUHTÚRÓS PARADICSOMSALÁTA HOZZÁVALÓK: 75 dkg kemény szép paradicsom, 1 szal kígyóuborka (vagy gyenge salátauborka), 15 dkg juhtúró, 2 dl kefir, 2-3 gerezd friss fokhagyma, 4 evőkanál salátaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál citromlé, só, csapott mokkáskanál törött bors, csipetnyi porcukor. ELKÉSZÍTÉS: A paradicsomot megmossuk, leszárítjuk és nyolcadokra vágjuk. Az ugyancsak megmosott uborkát héjastul legyaluljuk (vagy nagyon vékony karikákra

szeleteljük) - közben mindkettőt enyhén megsózzuk. Mindkét zöldséget a hűtőszekrénybe tesszük A kefirt összekeverjük az olajjal és a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. Hozzáöntjük a citromlevet és megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés cukorral szelídítjük a citrom savanyu izét. Végül belekeverjük a megtisztított, összezúzott fokhagymát A paradicsomot és az uborkát mely salátástálba rakjuk, tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót. Leöntjük a salátaöntettel, majd az egészet villával óvatosan összeforgatjuk. A tálat gondosan befedjük, néhány órát hűtjük. Pirított barnakenyér-szeletekkel önálló vacsora lehet Kisebb adagokban grillcsirke vagy más húsféle mellé nyári köret. Kapros paradicsomsaláta Felszeletelünk 30 deka paradicsomot, meghintjük 15 deka héjastól kis kockára vágott uborkával meg egy csomó, zöldjével együtt felszeletelt újhagymával és jégbe hűtjük. Két deci

kefirt simára keverünk egy pár csepp citromlével, egy kevés porcukorral meg sóval, egy csapott kiskanálnyi salátafűszerrel és egy csokor összevagdalt kaporral. Ezt is behűtjük, és közvetlenül tálalás előtt öntjük a salátára. Lengyel paradicsomsaláta Hozzávalók: 40 dkg érett kemény húsú paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma só, kávéskanál cukor, 1 nagy citrom leve, 1/2 dl olíva olaj, 1 csokor petrezselyem levél, 1 szál lestyán levél Elkészítése: A megmosott paradicsomot vágja vékony karikára .A vöröshagymát szintén vékonyan szeletelje fel. Egy mélyebb edénybe rétegezze , közben sózza meg Egy sor paradicsom ,egy hagyma, míg a hozzávalók tartanak. Cukorból és citromléből készítsen öntetet, öntse a salátára. Locsolja meg olíva olajjal. Tetejét szórja meg apróra vágott lestyán és petrezselyem levél keverékével. Jól behűtve tálalja. 1 http://www.doksihu Paradicsomsaláta Hozzávalók: 1 kg kemény paradicsom,

zellerlevél, só, bors, olaj A paradicsomot karikára vágjuk és sózzuk, borsozzuk. Kevés állás után olajjal meglocsoljuk Esetleg néhány csepp citromlevet is önthetünk rá. Összevágott zellerlevéllel megszórjuk Paradicsomsaláta Akár zöld, akár piros paradicsomból készíthetjük. 1 kg paradicsomot vékony szeletekre vágunk, tálba rakjuk, majd cukros, sós ecettel leöntjük. Vékony karikára vágott zöldpaprikával díszítjük tálaláskor. Paradicsomsaláta Szerencsére van kiskertem, ezért van mindig friss paradicsom. Egy pár darab paradicsomot felvágsz, hagymával, kevés (1 gerezd) fokhagymával és bazsalikommal összekevered. Nem baj, ha összetörik. (minden paradicsomos ételhez isteni a bazsalikom) Kevés ecetes, cukros lével összekevered, és állni hagyom 1 órát. Svéd töltött paradicsom Köret, de hideg vacsora is lehet. 25 deka sajtot, 3-4 nyári almát gyufaszálnyi darabokra vágunk, összekeverjük egy kiskanál vegetával és egy

pohár, késhegynyi curryvel ízesített kefirrel. A keveréket közepes, kivájt paradicsomokba töltjük. Tálalás előtt jégbehűtjük. 2