Alapadatok

Év, oldalszám:2003, 2 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:230

Feltöltve:2007. december 27.

Méret:89 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

BIG MAC™ Különleges Szósz Hozzávalók: 1/4 csésze KRAFT Csoda Tojáshab „KRAFT Miracle Whip” 1/4 csésze majonéz 2 evőkanál púpozott, WISHBONE delux francia salátaöntet „WISHBONE deluxe french salad dressing” (a narancssárga fajta) 1/2 evőkanál HEINZ édes mártás „HEINZ sweet relish” 2 teáskanál púpozott, VLASIC savanyú uborkamártás „VLASIC dill pickle relish” (Heinz uborkamártás szintén jó) 1 teáskanál cukor 1 teáskanál aszalt, vagdalt hagyma 1 teáskanál fehér ecet 1 teáskanál ketchup 1/8 teáskanál só Alaposan keverj össze mindent egy kis edényben. Jobb ha nincsenek benne csíkok! Tedd mikrosütőbe 25 másodpercre, és jól kavard meg újra. Takard le, és tedd hűtőbe legalább egy órára, mielőtt használnád (hagyni kell, hogy az ízek összeolvadhassanak). Közel 1 csészényi szószt kapunk elegendő úgy 8 Big Mac™ -hez. Süssük meg a BIG MAC™ -et HOZZÁVALÓK: (ez a recept, egy szendvics elkészítéséhez

készült) 1 –normális méretű szezámmagos hamburgerzsemle 1 –normális méretű sima hamburgerzsemle 2 –korábban lefagyasztott normális marhahúspogácsa 2 –evőkanál Big Mac szósz 2 –teáskanál „újraalkotott” hagyma (normál hamburger receptben leírtak szerint előkészített) 1 –szelet igazi Amerikai Sajt 2 –hamburger uborka szelet 1/4 csésze –felaprított jéghegy saláta (a ropogósfejű vagy iceberg saláta is ugyan ez) A SÜTÉS: Tedd félre a sima zsemle felső felét, megtartva az alsó felet. A Big Mac™ sütési módszere alapjában véve ugyan az, mint a normál hamburgereké, csak a zsemlepirítási eljárás különbözik valamicskét. A Big Mac esetében először a zsemle aljat pirítod meg Ezt együtt készítsd a másik zsemle aljával (ez lesz a zsemle középső része). Süsd meg a két marhahúspogácsát épp, mint a normál hamburgernél. Miután a zsemlerészek megpirultak, tegyél egy evőkanál "Mac szószt" mindegyik

alsó részre (pirított oldal). Azután adj hozzá mindegyikhez 1 / 8 csésze felaprított salátát. A valódi alsó zsemlén, tegyél egy vékony szelet Amerikai Sajtot a saláta tetejére A másik alsó részen, a középső zsemlén, helyezz el két uborkaszeletet a saláta tetejére. Pirítsd meg a zsemle felső részét (tetejét) is. Mikor a húspogácsák elkészültek, helyezd el őket, egyet-egyet mindegyik előkészített zsemlére. Halmozd (tedd) rá a középső zsemlét az alsó tetejére, és tedd a felső részt a tetejére. A készítési folyamat befejezéséhez, csomagold a kész Big Mac® -et egy 12*18 hüvelykes zsírpapírba a következőképpen (1 hüvelyk= 2, 54 cm): 1.Helyezd a hamburgert, a jó oldalával felfelé, a zsírpapír közepére Hajtsd a papír „hosszú” végeit fel, a teteje fölé. (Hasonlítani fog egy csőre két nyitott véggel, a hamburgerrel a közepén) Majd takard a nyitott végeket a hamburger alja alá, így az szorosan zárt.

2.Hajtsd a visszamaradó két oldalt alá Illeszkedjen a csomagolás, de ne szorítsuk össze, mint a normál hamburgernél. 3.Hagyd ülni 5-8 percet, hogy az ízek összeérhessenek 4.Tedd mikrosütőbe, még mindig becsomagolva, 15 másodpercre magas fokozaton .Élvezd a csodálatos Big Mac® Szendvicset!