Étel- és italreceptek | Ételreceptek » Töltött tojásételek

Alapadatok

Év, oldalszám:2000, 3 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:130

Feltöltve:2009. szeptember 20.

Méret:41 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

TÖLTÖTT TOJÁSÉTELEK Talán a legkedveltebb hidegkonyhai készítmények. A magas tápértékű tojást a jól megválasztott zamatos töltelékanyagokkal, a különböző pürékkel, krémekkel igen szépen, tetszetős formában tálalhatjuk, így az étel élvezeti értékét is jelentősen növeljük. Készítéséhez mindig kemény tojást használunk, rendszerint hosszában félbevágva. A tojássárgát áttörve pürésítjük, ez adja a tölteléket, illetve ez lesz a további töltelék alapja. A készítési mód ezután kettéválik Nagyüzemi termelésben a pürével megtöltött tojásokat töltelékkel lefelé fordítva fémtálcára vagy fémrácsra helyezzük, és hűtőben dermesztjük. Ezután a töltelékre utaló színű zománcmártással vonjuk be a megtöltött tojásokat. és ismét dermesztjük Aszpikkal fényezve tálaljuk. Bevonás után a felesleges zománcmártást kiszúrással kell eltávolítani Ha néhány adagot készítünk, akkor a tölteléket

csillagcsöves nyomózsákból töltjük a tojásokba. Dermesztés után díszítjük, és aszpikkal fényezzük. Tálaláskor a tojásokat töltelékkel felfelé tesszük valamilyen salátatalapzatra. KASZINÓTOJÁS Az áttört főtt tojássárgáját vegyítjük szitán áttört kemény tejmártással. Megsózzuk, mustárral és őrölt fehérborssal fűszerezzük. Összekeverjük, majd felolvasztott és lehűtött vajjal sima krémmé keverjük ki. A tojáspürét csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és a fehérjébe töltjük. Petrezselyemlevéllel és egy szem főtt zöldborsóval díszítjük, és lehűtött aszpikkal fényezzük. A másik elkészítési mód szerint a megtöltött tojásokat sárga zománcmártással vonjuk be, dermesztés és fényezés után saját, visszamaradt töltelékével és más anyagokkal díszítjük. Tálaláskor üvegtányérra franciasaláta-talapzatot készítünk, és bevonjuk sűrű tartármártással. Rárakjuk a megtöltött

tojásokat, kockára vágott aszpikkal és petrezselyemzölddel díszítjük. Mártásoscsészében tartármártást adunk hozzá TÖLTÖTT TOJÁS OROSZOSAN A kaszinótojás töltelékét készítjük el, ízesítésére egy kevés szardellapasztát is használunk. Tálaláskor orosz hússalátából talpazatot formálunk, bevonjuk sűrű remoulademártással Rátesszük a megtöltött, aszpikkal fényezett tojásokat, tetejüket vörös kaviárral díszítjük. Kockára vágott aszpikkal és fejessaláta-levéllel körítjük, mártásoscsészében remoulade-mártást adunk hozzá. TÖLTÖTT TOJÁS GYŐRI MÓDRA A kaszinótojásokat megtöltjük. Sonkapürét készítünk, ezt kb 1 cm vastagra szétterítve megdermesztjük. Ovális lapokat szúrunk ki belőle, üvegtányérra tesszük A megtöltött tojásokat a sonkakrémtalapzatra rakjuk, bevonjuk tartármártással. Vágott aszpikkal és salátalevéllel díszítjük. TÖLTÖTT TOJÁS RÁKKAL A kaszinótojásokat

tartármártással bevont ráksaláta-talapzatra tesszük, rákollóval, kockára vágott aszpikkal és tépett salátalevelekkel díszítjük. A töltött tojások további változatait táblázatban közöljük. Megnevezés Jelleget adó Díszítés anyagai töltelékanyag / talapzat zöldmártás, Töltött tojás parajjal tojáspüré, a töltelékkel szarvasgomba, lefelé fordítva, főtt vágott aszpik füstölt marhanyelvszeletre téve Töltött tojás kaviárral tojáspüré/franciasaláta fekete kaviár, vágott aszpik Töltött tojás norvég tojáspüré/heringsaláta heringszelet, módra olajbogyó Töltött tojás libamájjal libamájpüré/ szarvasgomba, franciasaláta vágott aszpik Töltött tojás lazaccal tojáspüré/lazacsaláta lazacszelet, vágott aszpik Töltött tojás ajókával tojáspüré/franciasaláta ajókagyűrű, vágott aszpik Töltött tojás csirággal tojáspüré/franciasaláta csirágfej, petrezselyemzöld, vágott aszpik Töltött tojás

vadász libamájpürével dúsított narancsszelet, főtt módra tojáspüré/vadhússaláta zöldborsó, vágott aszpik Mártás - majonézmártás remoulademártás majonézmártás tartármártás tartármártás kapros majonézmártás Cumberland mártás